Masala Chai latte

Masala Chai (în traducere "ceai condimentat") este o băutură din subcontinentul indian constând în ceai făcut cu un amestec de condimente și ierburi aromatice indiene.

Ceaiul de bază este, de obicei, un ceai negru puternic, cum ar fi Assam, astfel încât condimentele și îndulcitorii nu-i slǎbesc aroma. De obicei, se folosește un tip specific de Assam numit "mamri". Ceaiul Mamri este un ceai care a fost tratat într-un mod special și care creează granule și nu de frunze de ceai. Este ieftin și este ceaiul cel mai des folosit în India. Cu toate acestea, o mare varietate de ceaiuri sunt folosite pentru a face Chai. Cele mai multe tipuri de Chai în India sunt preparate cu ceai negru puternic, dar Kashmir Chai este preparat cu ceai Gownpowder.

Se folosește zahărul alb simplu, zahărul Demerara, alte zaharuri maro, zahăr de palmier sau de nucă de cocos, sau miere. Jaggery este, de asemenea, utilizat ca îndulcitor, mai ales în zonele rurale din India. O cantitate mare de zahăr poate fi folositǎ pentru a sublinia aroma de mirodenii; existǎ o rețetǎ care folosește trei linguri de zahăr în 3 ½ cești de Chai. Se poate adǎuga lapte condensat, de asemenea, cu scop dublu: îndulcitor plus lapte.

De obicei, se utilizeazǎ laptele integral pentru consistența sa. În general, Masala Chai se face prin amestecarea a ¼ pânǎ la ½ pǎrți de lapte cu apă și încălzirea lichidului pânǎ aproape de fierbere (sau chiar pânǎ la fierbere). După cum s-a menționat mai sus, unii oameni preferǎ să folosească laptele condensat în masala chai pe post de îndulcitor și lapte.

Chai-ul Masala tradițional este o bǎuturǎ tonicǎ, puternic condimentată, preparată cu așa-numitele condimente “calde”. Pentru ceaiul de bază, wallah chai (cei ce preparǎ ceaiul) folosesc ghimbir proaspat și pǎstǎi de cardamom verde. Cele mai multe tipuri de chai masala încorporează una sau mai multe dintre următoarele:. nucșoarǎ, scorțișoarǎ, ghimbir, semințe de fenicul, piper și cuișoare.

În mod tradițional, cardamomul este o notă dominantă, completată de alte condimente, cum ar fi cuișoarele, ghimbirul, sau piperul negru; ultimele două adaugǎ un gust picant plǎcut. În India, ghimbirul proaspǎt este adesea folosit.

Deoarece popularitatea chai-ului masala s-a răspândit în întreaga lume, natura băuturii s-a schimbat în diverse moduri, dincolo de terminologia vastǎ menționatǎ mai sus. Forma sa originală rămâne disponibilǎ în restaurante care servesc preparate din bucătăria din Asia de Sud, dar în afara acestor locuri, mulți occidentali consumǎ "Chai" sub forma unei băuturi rece care seamănă cu un milkshake precum și ca pe un ceai fierbinte condimentat.

Leave Your Comment